15.09. Svjetski dan svjesnosti o limfomima – prijenos uživo

Planirani datum: 15. ruj 2014.

Limfomi, zloćudni tumori koji nastaju iz stanica sustava zaduženog za obranu organizma, spadaju u 10 najčešćih vrsta zloćudnih bolesti. Njihova učestalost stalno je u porastu. Iako se suvremenim metodama liječenja velik broj ovih bolesti može liječiti, a jedan dio i izliječiti, i dalje jedan dio bolesnika umire od ove bolesti.

I ove godine, Hrvatska udruga leukemija i limfomi – HULL ponovno će se pridružiti udrugama diljem svijeta u obilježavanju Svjetskog dana svjesnosti o limfomima.

Događanja će se održati u više hrvatskih gradova koje će www.Streaming.hr povezati video vezom, prijenosima uživo. Cilj ovih zbivanja je da vam, uz aktivno sudjelovanje vas oboljelih, vaših obitelji, liječnika hematologa i drugih specijalnosti koji također sudjeluju u procesu vašeg liječenja te vrlo važnih medicinskih sestara, u vašem gradu omogućimo upoznavanje sa svim aspektima liječenja limfoma. Želimo da s nama podijelite kako ste doživjeli svoju dijagnozu, na koje poteškoće nailazite u liječenju, jesu li vam dostupni svi potrebni lijekovi i da od prisutnih stručnjaka pokušate doznati sve što vas zanima o vašoj bolesti.

PONEDJELJAK, 15. rujna 2014.

PROGRAM

17.00 – 17.15 Uvodna riječ prof.dr.sc. Igora Aurera, internista-hematologa, KBC Zagreb, Zavod za hematologiju, medicinskog direktora HULL-a
17. l 5 – 18.00 razgovori u centrima i donošenje zaključaka diskusija
18.00 – 19.00 priopćavanje i razmjena zaključaka diskusija iz svih centara, iznošenje zajedničkih saznanja o liječenju limfoma u Hrvatskoj danas

LOKACIJE

  • ZAGREB Novinarski dom, Perkovčeva 3
  • DONJI MIHOLJAC Nova dvorana Doma zdravlja, Trg Ante Starčevića 25
  • RIJEKA Medicinski fakultet, Braće Branchetta 20
  • SLAVONSKI BROD Gradska knjižnica, Trg Stjepana Miletića l2
  • SPLIT Gradska knjižnica Marka Marulića, Ulica Slobode 2
  • VARAŽDIN Calzedonia Croatia, Marijana Mlinarića 3, Jalžabet

Predstavljen će biti novi priručnik o limfomima.

HULL Info

Hrvatska udruga leukemija i limfomi Podružnica Slavonski Brod
Stjepana Marjanovića 2.
35 000 Slavonski Brod
pr. Miodrag Radmilović
Mob: 098 490 547
miodragradmilovic@gmail.com
IBAN HR17 2484 0081 1060 0762 3

Sponzori

Novartis Oncology
Roche
Đuro Đaković
Inženjering d.d. Slavonski Brod