Svjetski dan svjesnosti o limfomima (World Lymphoma Awareness Day) 15.-16. rujan 2017.

Svjetski dan svjesnosti o limfomima (World Lymphoma Awareness Day) obilježen je 15. i 16. rujna 2017. godine u Slavonskome Brodu u organizaciji Hrvatske udruge leukemija i limfomi (HULL) te podružnice HULL Slavonski Brod  pod sloganom "Male stvari čine najveću razliku".

Tijekom dva dana predstavljen je projekt  „Znanjem do zdravlja“ te su, među ostalim, u prostorijama Gradske knjižnice Slavonski Brod  održana stručna predavanja na kojima su prisustvovali članovi udruge sa svojim članovima obitelji, brojni liječnici, medicinske sestre i građani Slavonskog Broda.  Podršku radu Udruge dali su i predstavnici lokalne zajednice, zamjenik gradonačelnika gospodin Hrvoje Andrić i  pročelnica Upravnog odjel za zdravstvo i socijalnu skrb – Brodsko-posavska županije gospođa Klara Šćuka  koji su pozdravili okupljene. Prisutnima se obratio i predsjednik podružnice HULL-a Slavonski Brod gospodin Miodrag Radmilović koji je predstavio brojne aktivnosti podružnice. Okupljenima se obratila i aktualna Miss Universe Hrvatske gospođica Shanaelle Petty koja aktivno sudjeluje u radu udruge.

Podršku radu Podružnice Slavonski Brod pružio je i predsjednik HULL-a gospodin Dražen Vincek. Stručni dio otvorio je medicinski direktor HULL-a,  prof. dr. sc. Igor Aurer, internist hematolog sa Klinike za unutarnje bolesti Zavoda za hematologiju KBC Zagreb. Teme predavanja su bile vezane uz multidisciplinarni  pristupu u dijagnostici i liječenju limfoma, nove lijekovime za liječenje limfocitnih tumora i druge temame vezanim za limfome. Po završetku predavanja organizirano je zajedničko druženje.

Galeriju fotografija pogledajte na Facebook stranici HULL-a